Resposorb Silicone Border 17,5x17,5cm 10 6851600

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering aan huis

Afhaalkluisjes

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

RespoSorb Silicone Border 17,5 x 17,5 cm 10 p/s - RespoSorb Silicone Border is een steriel, superabsorberend wondkompres voor eenmalig gebruik met eensiliconen scheidingslaag.

Gebruik

Reinig de wond met een fysiologische zoutoplossing of volgens de instructies van een arts.• Kies de geschikte kompresmaat voor de wond. Het wondkompres moet ongeveer 1 tot 2 cm over de randen van de wond vallen. Het absorberende groene kompres mag niet worden bijgeknipt. De doorzichtige rand mag worden bijgeknipt, bijvoorbeeld om het kompres aan te passen aan een holle/ronde vorm. • Nadat de wond is gespoeld en voordat het kompres wordt aangebracht, moet de omliggende huid worden drooggemaakt met deppers om te zorgen dat het kompres hecht. • Verwijder de twee beschermstroken. Leg het kompres met de klevende zijde op de wond, zodat de groene kant zich aan de niet-wondzijde bevindt. • Druk de kleefranden stevig aan en vermijd rimpelende randen zodat het kompres goed op zijn plaats blijft. • Er is geen extra fixatiemateriaal nodig. Indien geïndiceerd kan een drukverband worden aangebracht volgens de instructies van een arts. • Het kompres kan tot maximaal drie dagen op de wond blijven zitten, afhankelijk van de wondconditie en het opgestelde klinische protocol. • Het kompres moet worden gewisseld als dit klinisch is geïndiceerd of wanneer exsudaat de rand van het absorberende kompres bereikt.

Indicatie

RespoSorb Silicone Border is geschikt voor de behandeling van licht tot sterk exsuderende wonden: acutewonden (brandwonden, postoperatieve wonden, traumawonden) en chronische wonden (onderbeenzweer, doorligplek, diabetische voet, tumoren).

Details
CNK4363677
FabrikantenHartmann
MerkenHartmann