Soria Composor N15 Artemisia Complex Xxi 50ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering aan huis

Afhaalkluisjes

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Cupressus sempervirens (Cypres) is interessant omwille van zijn vasomotorisch effect op de bloed- en lymfecirculatie, en bevordert de evacuatie van reststoffen die optreden bij cellulaire beschadiging. Cypres heeft adstringerende, vaatvernauwende, bloedstelpende en vaatwandbeschermende eigenschappen dankzij de aanwezigheid van tanninen, leucoanthocyanen, tuxon en catechol. Cypres bezit ook een antiseptisch vermogen door zijn essentiële olie, rijk aan pineen, cadineen, cedrol en sabineen.

Achillea millefolium (Duizendblad) heeft ontstekingswerende, adstringerende en bloedstroom-verbeterende eigenschappen dankzij proazuleen, sesquiterpenen en looistoffen, spasmolytische eigenschappen dankzij flavonoïden, apigenine, luteoline en glycosiden. Duizendblad wordt ook aangeraden bij spasmen van de uterus en darmen.

Artemisia vulgaris (Bijvoet) bezit door de aanwezigheid van cineol en thuyon menstruatiebevorderende, spasmolytische en regulerende eigenschappen.

Calendula officinalis (Goudsbloem) bevat salicylzuur, flavonoïden, carotenoïden, looistoffen, saponinen, terpentijnalcoholen en bitterstoffen (calendine). Het is een uitstekend middel om de menstruatie te verbeteren en te regelen en bezit een spasmolytisch en ontstekingswerend vermogen.

Salvia officinalis (Salie) werkt als adstringens door de aanwezigheid van catechollooistoffen; spasmolytisch door de aanwezigheid van flavonoïden en fenolzuren; menstruatiebevorderend door het gehalte aan bitterstof: picrosalvine.

Thymus mastichina (Witte tijm) werkt spasmolytisch door de aanwezigheid van cineol (60%), linalool, flavonoïden en fenolzuren en heeft antiseptische eigenschappen.

Zink speelt een belangrijke rol in de synthese van follikelgroeihormonen (FSH) en het luteïniserend hormoon (LH) die de menstruele cyclus regelen en bijdragen tot het behoud van de structuur en de functie van steroïde hormonen. Een gebrek aan zink wordt geassocieerd met vruchtbaarheidsaandoeningen en aandoeningen van de voortplantingsorganen. Recente studies tonen aan dat de wijzigingen in de zink-koperbalans (plotse vermindering van zink en stijging van het koperniveau) gerelateerd zijn aan menstruele krampen. De stijging van koper wijzigt de prostaglandinesecretie en stimuleert uteriene contracties. Het zou ook een verband kunnen houden met stemmingswisselingen.

Gebruik

3 x 1 ml per dag, aangelengd met water

Samenstelling

Samenstelling per 3 ml:Vloeibaar extract cypres (Cupressus sempervirens L., kegels) 1,09 g, water, vloeibaar extract duizendblad (Achillea millefolium L., bloem) 360 mg, vloeibaar extract bijvoet (Artemisia vulgaris L, blad) 360 mg, vloeibaar extract salie (Salvia officinalis L., blad) 360 mg, bevochtigingsmiddel: glycerine, gamma-cyclodextrines, gelyofiliseerd extract van goudsbloem (Calendula officinalis L., bloem) 207 mg, alfa-cyclodextrines, zinkgluconaat 43 mg, essentiële olie van tijm (Thymus mastichina L., blad), kopergluconaat 4,3 mg

Standaardisatie per 3 ml:

Flavonoïden (luteoline, apigenine): 15 mg

Saponines: 9 mg

Zink: 6 mg (60% RI*)

Koper: 0,6 mg (60% RI*)

*RI: referentie inname

Indicatie

Dysmenorrhea, menstruatiepijn, amenorrhea, hypomenorrhea.

Contra indicatie

Bij de aanbevolen dosis zijn geen bijwerkingen gekend.

Met voorzichtigheid gebruiken bij borstvoeding en nierinsufficiëntie.

Niet aangeraden bij zwangerschap en borstvoeding.

Gegevens
CNK3602935
FabrikantenSoria Bel
MerkenSoria
Breedte43 mm
Lengte122 mm
Diepte43 mm
Hoeveelheid verpakking50