Oak Ess Olie Wintergroen 10ml Eg

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Levering aan huis

Afhaalkluisjes

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Gaultheria fragrantissima. Gewrichten - spieren.

Essentiële olie van wintergroen is een uniek product doordat het praktisch voor 99% uit methylsalicylaat bestaat. Deze grondstof wordt op grote schaal synthetisch geproduceerd en gebruikt in vele geneesmiddelen en sportcrèmes. Het natuurlijke methylsalicylaat werkt echter vele malen effectiever dan de synthetische versie. Eigenlijk kunnen we stellen dat deze essentiële olie redelijk eenzijdig en beperkt van werking is, namelijk pijnstillend en ontstekingsremmend.

Gebruik in een massage is dan ook de hoofdtoepassing van deze olie.

Het gebruik in bad wordt best beperkt tot een sterke verdunning in synergie met andere essentiële oliën. Deze olie heeft een zeer snelle en krachtige werking als pijnbestrijder, vooral voor de spieren, gewrichtsproblemen en andere types pijnen waar een massage aangewezen is. Het kan als een eerste hulpmiddel gebruikt worden, bijvoorbeeld na een valpartij en na het oplopen van kneuzingen tijdens een wandeling.

Gebruik

Huid: massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature benzyl alcohol, d-limoneen, linalool, eugenol, geraniol.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: methylsalicylaat [95 tot 99%],ethylsalicylaat [< 1%]

Contra indicatie

Contra-indicaties (bij normaal gebruik in aromatherapie):

- Astma

- Alle bloedingsziektes: is een bloedverdunner!

- Borstvoeding

- Hypersensibilisatie aan salicylaten

- Zwangerschap

Details
CNK4393989
MerkenEG