Veelgestelde vragen

 

Als huisapotheker werken wij reeds jarenlang aan een vertrouwensband met onze patiënten, waardoor wij kunnen zorgen voor een doorgedreven en persoonlijke medicatiebegeleiding op maat. In het farmaceutisch dossier hebben wij een goed zicht op de gebruikelijke medicatie en eventuele allergieën of intoleranties. Bij onverenigbaarheden tussen geneesmiddelen onderling of praktische problemen zoeken wij, in overleg met uw behandelende arts, naar een gepaste oplossing. Ook voor het opstellen en up to date houden van uw medicatieschema, kan u zeker bij ons terecht! Ons team van 4 apothekers schoolt zich voortdurend bij om steeds mee te zijn met de meest recente inzichten en wetenschappelijke ontwikkelingen en staat steeds paraat om u met raad en daad bij te staan. Een luisterend oor en een helpende hand vinden wij zeer belangrijk. Ook in geval van overmacht (vb. onbeschikbaarheid van producten) zullen wij steeds ons uiterste best doen om te zoeken naar de meest passende alternatieve oplossing. Onze patiënten en hun gezondheid staan voor ons te allen tijde centraal! In alle discretie en vertrouwen nemen wij onze tijd om onze patiënten bij te staan met hun vragen en bezorgdheden over geneesmiddelen en gezondheidsproducten in het algemeen. Naast het geven van advies en de begeleiding van onze patiënten, zijn wij als apotheker ook steeds in de weer om zowel magistrale als officinale bereidingen met de grootste zorg en nauwkeurigheid te prepareren.

 

De meest directe manier om met ons in contact te komen is door langs te komen in de apotheek tijdens onze openingsuren. De apotheek is centraal in het dorp gelegen en beschikt over een ruime parkeerplaats voor zowel auto’s als fietsen. Aan de overkant van de apotheek (naast de frituur) zijn steeds parkeerplaatsen vrij en die zijn speciaal gereserveerd voor de 'bezoekers van de handelaars'. Ook via telefoon, e-mail, messenger, het contactformulier van onze website en de app 'Apotheek op Zak', kan u ons steeds bereiken voor een vraag of het doorgeven van een bestelling. Gereserveerde afhaalkluisjes staan 24u/24u en 7/7 tot jullie dienst voor het oppikken van een beloofde bestelling. Vraag ernaar! Geraakt u om een bepaalde reden (vb. quarantaine, slechte mobiliteit,…) niet in de apotheek? Neem dan zeker even contact met ons op! Dan zoeken we samen naar een oplossing en bekijken we of een eventuele thuislevering van medicatie mogelijk is. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

 

Via onze uitgebreide webshop, geïllustreerd met foto’s en prijzen, krijgt u een goed zicht op de meer dan 40.000 producten die wij bij onze groothandel kunnen bestellen. Via de reservatiemodule kan u een bestelling online reserveren. Zo bent u er zeker van dat de door u gewenste producten in de gewenste aantallen aanwezig zijn. Aangezien wij 3 keer per dag beleverd worden, zijn geplaatste bestellingen ook razendsnel ter plaatse! Een bestelling geplaatst voor 16u, kan vaak dezelfde dag nog opgepikt worden…en dit mét het nodige, persoonlijke advies! Hoe gaat het in zijn werk? Maak 1 x een account aan of log in bovenaan de pagina. Kies uw producten of scan uw voorschrift in. Leg alles in uw winkelwagen en finaliseer uw bestelling. U kan ervoor kiezen om online te betalen via de bancontact-module, maar ook betalen achteraf in de apotheek blijft zeker mogelijk. Daar kan zowel cash betaald worden als met bancontact, payconiq of de bancontact-app. Haal enkele uren later alles op in onze apotheek. Betaalde bestellingen die geen extra advies vereisen, kunnen op aanvraag ook in een afhaalkluisje gestopt worden.

 

Jazeker. Wij werken met een spaarkaart die gekoppeld is aan een puntensysteem. Bij aankoop van producten of geneesmiddelen die niet terugbetaald worden, kan u punten verzamelen door uw spaarkaart aan te bieden in de apotheek. Wanneer u 500 punten gespaard hebt, wordt er een bedrag van 5 euro rechtstreeks afgetrokken van uw volgende aankoop. Het puntensaldo kan u steeds opvolgen onderaan uw kassaticket. Daarnaast werken we regelmatig ook met maandacties, producten in de kijker en product-of gamma-afhankelijke spaarkaarten. Vraag ernaar en houd onze website en Instagram-pagina goed in de gaten!

 

Wij hebben in de apotheek achteraan een advieshoek. Dit is een plek waar in volle rust en discretie de nodige zorg verleend kan worden. Heb je een probleem, een vraag of situatie dat je niet graag aan de aflevertoog bespreekt, laat het ons even weten. Soms vraagt een aflevering ook wat extra tijd en aandacht. Het opvolgen van een medicatieschema na een ziekenhuisopname, het opmeten van bandages of steunkousen, de demonstratie van een afkolfmachine, het toelichten van het juiste gebruik van een puffer of de keuze van incontinentiemateriaal zijn hiervan maar enkele voorbeelden. Ook in deze situaties is onze advieshoek een meerwaarde!

 

Indien je de melding krijgt in onze webshopmodule dat een product niet beschikbaar is voor reservatie, neem dan zeker even contact met ons op! Hetzij telefonisch, hetzij via e-mail. Vaak zijn deze producten wel voorradig in een ander groothandel depot en kunnen we ze wel voor jullie doorbestellen!