Mannavital Magnesium Platinum Nf Tabl 90

CNK
3316197
€ 16,95
Naam Mannavital Magnesium Platinum Nf Tabl 90
Merk Mannavital
Voorschrift Nee
Samenstelling

Actieve ingrediënten per tablet:

  • 1000 mg magnesiumbisglycinaat 10 % (ALBION®) met 100 mg elementair magnesium

(27 % ADH*): magnesium covalent gebonden aan het aminozuur glycine; is dus geen

zout of ionische verbinding.

Noot: er zit geen minder goed opneembare magnesiumoxide in dit preparaat in

tegenstelling tot supplementen die "magesiumbisglycinaat 18 %" aanbieden.

  • ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Prijs € 16,95
CNK 3316197
Breedte 63mm
Hoogte 94mm
Diepte 60mm
APB categorie Dieet - Nutritie - Voeding

Omschrijving

MAGNESIUM PLATINUM:

magnesium bisglycinaat of "gecheleerd" magnesium met de allerbeste opname

Verarmde landbouwbodems, stress op het werk, thuis of op de weg, het gebruik van alcohol, koffie, suiker en geraffineerde voeding: er zijn heel wat redenen voor het feit dat ongeveer 80 % van de bevolking een gebrek aan magnesium vertoont. Terwijl dit mineraal essentieel is voor onze energiestofwisseling, stressbestendigheid, spier- en darmwerking. Wie magnesium wil aanvullen heeft aan magnesiumbisglycinaat de meest werkzame en best verdragen vorm. MAGNESIUM PLATINUM van Mannavital bevat als magnesiumbron louter magnesiumbisglycinaat.

Waarom "gecheleerde" magnesium beter is dan magnesiumzouten:

1. BETERE OPNAME, BETER VERDRAGEN:

Om "ionische" vormen van magnesium of magnesiumzouten (-oxide, -sulfaat, -citraat, - glycerofosfaat…) te kunnen splitsen en bijgevolg de magnesium erin goed op te kunnen nemen, moet de maag voldoende maagzuur aanmaken. Bij ouderen of bij mensen met een zwakke maagfunctie worden magnesiumzouten dus onvoldoende gesplitst: er wordt daardoor niet alleen te weinig magnesium opgenomen, deze zouten geven ook niet zelden last zoals een zware maag, constipatie, diarree. Bij magnesiumbisglycinaat is magnesium (zoals vaak het geval is in de voeding) "covalent" gebonden; meer bepaald aan het aminozuur glycine. Deze vorm wordt als één geheel vlot in de darmen opgenomen en behoeft geen maagzuur. Niet alleen ligt hierdoor bij iedereen de opname hoger (tot 5 maal meer opname van magnesium in vergelijking met magnesiumoxide!), deze vorm wordt ook beter verdragen.

2. GEEN VERMINDERDE OPNAME VAN CALCIUM, IJZER en ZINK:

Als magnesiumzouten in maag of darmen splitsen, stellen ze tweewaardig positieve magnesiumionen vrij. Deze magnesiumionen verminderen vervolgens door "competitie inhibitie" de opname van andere tweewaardig positieve mineralen zoals calcium, zink en ijzer. Magnesiumbisglycinaat daarentegen, als complex van magnesium en glycine dat in zijn geheel wordt opgenomen in de darm, splitst niet met vrijstelling van magnesiumionen, waardoor de opname van "concurrerende" mineralen als calcium, ijzer en zink niet negatief wordt beïnvloed.

Gebruiksaanwijzing

1 tot 4 tabletten per dag innamen bij de maaltijden, met voldoende water

Indicaties

Belangrijkste eigenschappen en indicaties van MAGNESIUM PLATINUM:

Zie tabel transparantiefiche