Allergodil Spray Nasal Fl 10ml

CNK
316521
€ 12,20
Naam Allergodil Spray Nasal Fl 10ml
Voorschrift Nee
Prijs € 12,20
Terugbetalingstarief € 12,20
Omnio tarief € 12,20
CNK 316521
Bijsluiter (PDF) Klik hier om te downloaden
Medipim Fagg Spc Notice (PDF) Klik hier om te downloaden
Breedte 31mm
Hoogte 120mm
Diepte 31mm
APB categorie Specialiteit

Omschrijving

Het actieve bestanddeel Azelastine behoort tot de groep antihistaminica die bekend staan als H1-inhibitoren. Het voordeel van Azelastine is dat het een lokaal geneesmiddel is dat de allergiesymptomen snel doet verdwijnen. De werking houdt verschillende uren aan en de ontstekingswerende bestanddelen behandelen de aandoening aan de bron.

Antihistaminica verhinderen de verspreiding van bepaalde stoffen zoals histamine, prostaglandines en leukotriënen, die een belangrijke rol spelen bij het ontstekingsproces van allergieën. Azelastine vermindert ook de afscheiding van immunoglobuline E die verhoogd is bij allergiepatiënten. Daarnaast onderdrukt het ook de slijmafscheiding, de jeuk en het opzwellen van de neusslijmvliezen. Het is bewezen dat Azelastine een doeltreffend middel is voor allergiepatiënten. Azelastine behoort tot een nieuwe generatie antihistaminica.

De lokale toediening van Azelastine is uitermate doeltreffend aangezien het actieve bestanddeel via het neusslijmvlies of de ogen rechtstreeks in het lichaam komt, zodat het heel snel kan inwerken en er veel minder in de bloedbaan terecht komt. De ontsteking wordt behandeld op de plaats waar het proces plaats vindt.

Snelle verbetering van uw symptomen door lokale toediening

Azelastine laat toe allergiesymptomen het hele jaar door snel te verlichten. Er treedt een significante verbetering van de symptomen op, zowel binnen als buiten en dit op lange termijn.

Gebruiksaanwijzing

Volwassenen en kinderen > 6 jaar

  • Één toediening in ieder neusgat, 2 maal per dag

Indicaties

Symptomatische behandeling van seizoensgebonden of niet-seizoensgebonden allergische rhinitis.


- Kinderen onder de 6 jaar.- Gekende overgevoeligheid aan één van de bestanddelen.